Kukatárolók

Hogyan tároljuk a kukát? – ötletek és példák a kukatárolás lehetőségeire.

Családi ház léptékben a háztartási szemetet nagyméretű kukákban tárolják. Ezek általában a szabad ég alatt helyezzük el, ami esztétikailag előnytelen, valamint a klasszikus műanyag kukákba könnyen bele is tud büdösödni a szemét, mivel nem tud folyamatosan szellőzni a zárt teteje miatt.

Egyes kukatárolók esetében azonban, a műanyag kuka teteje akár nyitva is lehet, így azok szellőzni tudnak és a kukák védve lesznek az időjárás ellen is.

Találtunk néhány kreatívabb és kifejezetten frappáns megoldást is, ahol zöld növénytetővel igyekeztek eltakarni a praktikus kis tárolókat.

Könnyen kivitelezhető, akár házilag is könnyen összeállítható, igényes megoldás a hulladéktároló elrejtéséhez.

A képeken látható példák előnye az egyedi méretre szabáson felül az, hogy olcsó a kivitelezésük (kb. 20e-40e Ft.) és akár újrahasznosításra is alkalmasak.

A következő példa már nagyobb ugrás az ár, és kivitelezés szempontjából. Egy, kettő vagy akár három nagyméretű kukát is el tudunk helyezni ezekben az előre gyártott, készen kapható tárolókban.

Nagy színválasztékban készülnek, mind a szekrény, mint az ajtók színeit összeválogathatjuk a környezetével harmonizáló színekben.

A lemezajtók bármilyen RAL-színre porszórva, a látszóbeton kukatárolókat pedig a KEIM színskála alapján festett kivitelben is kaphatóak. Ezek nagyságrendileg 200e-400e Ft-ba kerülhetnek.


Egyes tárolók pedig akár a kerékpárunk tárolását is szolgálhatják. Ezekben el tudjuk zárni kétkerekűinket, hogy a naptól, esőtől védve legyenek. Ezek a tárolók többpontos zárszerkezettel is megrendelhetőek.


De ha új családi házat terveztettek és lehetőség van rá, akkor leginkább az alábbi, kerítéssel együtt megtervezett, egyedi megoldást ajánljuk.

A megtervezett kerítés és kukatároló, nemcsak harmonizálni fog a házatokkal, hanem részletes terv alapján lesz kivitelezhető ezután.Minden megkeresés után szeretünk személyesen is találkozni a leendő ügyfeleinkkel, mely találkozás alkalmával lehetőség adódik jobban megismernünk „egymást” illetve az igényeket. Ilyenkor csak nagy körvonalakban rajzolódnak ki az elvárások, de egy jó kiindulási pontot biztosít számunkra a további együttműködéshez. Első körben egy tervezési konzultációt javaslunk ami egyben energetikai, gépészeti szaktanácsadás is.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment