Táblás homlokzati burkolat

Egy lemez, egy homlokzatburkolat, ami valójában mégsem csak homlokzatburkolat. Annál jóval több. Mit érdemes tudni a táblás fa homlokzatburkolatokról?

Kiváló minőségű, nagy formátumú sík lapként alkalmas tartós homlokzatburkolatok kialakítására. Az ötvennél is több alapszín, az egy-, vagy adott esetben mindkét oldalon dekoratív felület lehetőségek tárházát hordozza.

Miből készült?

A lapok anyaga magas nyomású duromer laminát (HPL), az EN 438-6 előírása szerinti EDF típus. Gyártásuk műgyantával átitatott természetes szálakból álló lapokból, magas nyomáson és magas hőmérsékleten, laminátprésekben történik.

Előnyei

Az anyag a fent leírt gyártási folyamat révén több kiváló tulajdonsággal rendelkezik.

Ezekből pár:
– nagy méretekben kapható, időjárásálló, fényálló, megnövelt mértékben oldószerálló, ütésnek ellenáll, nagy mechanikai szilárdságú, hajlításra merev, dekorativ, stb.
 
Karbantartás és ápolás: nem igényel ápolást!
Hőszigetelő képesség?
 
A függesztett, hátulról kiszellőztetett homlokzati rendszer a különböző energetikai követelményeknek megfelelően egyedileg méretezett hőszigetelésekkel építhető meg. Ennek során a kívánt vastagságú hőszigetelés alkalmazható.
 
Méretek
Több méretben kapható: 2,14 m x 1,06 m mérettől egészen 4,1 m x 1,85 m táblákig kapható, vastagságuk pedig 4 mm-től 15 mm-ig miliméterenként.
 
Szerelési módok

A lapokat alumínium aljzatszerkezetre szegecsekkel,
fa aljzatszerkezetre csavarral lehet felszerelni.
Valamint lehetőség van a lapok rejtett rögzítésére, a speciálisan erre a célra kifejlesztett ragasztási rendszerrel. Ez a gyalult fából vagy alumíniumból készült hagyományos szerkezeteken használható. A hátulról kiszellőztetett homlokzatok, attikák, tetők alsó síkjai, bélések, stb. tisztán és egyszerűen készíthetők vele.
 
Árak
 
A lapok vastagságától, a felület színétől és gyártótól függően különbözhetnek az árak. Nettó 20 000 – 30 000 ft./m2 ár között mozog. Ehhez még hozzájön a tartószerkezet is. Típustól függően lehet 4 000- 5 000 ft/m2 a fémváz szegecsekkel történő rögzítés esetében, valamint 3 000 – 4 000 ft/m2, ha szegecsek helyett rejtett ragasztást használunk. A munkadíj esetében beszélhetünk 10 000 – 15 000 ft/m2 közötti árakról.
 
Kiviteli példák Magyarországon
 
 
Kiviteli példák külföldön
 

Gyártók:

https://www.equitone.com/hu-hu/

https://trespa.hu/

https://esal.hu/swisspearl-homlokzatok/szalcement-homlokzatburkolatok/

https://www.argeton.com/products.html

https://www.ruukki.com/hun



Minden megkeresés után szeretünk személyesen is találkozni a leendő ügyfeleinkkel, mely találkozás alkalmával lehetőség adódik jobban megismernünk „egymást” illetve az igényeket. Ilyenkor csak nagy körvonalakban rajzolódnak ki az elvárások, de egy jó kiindulási pontot biztosít számunkra a további együttműködéshez. Első körben egy tervezési konzultációt javaslunk ami egyben energetikai, gépészeti szaktanácsadás is.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment